Wat is kindercoaching?

 

Iedere ouder ziet graag dat zijn of haar kind gelukkig is. Soms zit een kind met een leerprobleem of in een gebeurtenis of situatie waarin het kind niet goed weet hoe het daarmee mee moet omgaan. Denk hierbij aan een scheiding of aan het verlies van een dierbare. Een kindercoach verleent op een laagdrempelige manier hulp voor kinderen en hun ouders en/of verzorgers met een hulpvraag. Kindercoaching is dus een kortdurende en laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen van 6-12 jaar met een hulpvraag.

Kindercoaching is geen therapie, maar heeft wel dezelfde heilzame werking. Tijdens een kindercoachingstraject leren kinderen hun eigen kracht kennen waardoor ze steviger in hun schoenen staan en lekkerder in hun vel zitten. Een kindercoach leert een kind zichzelf te zijn, de eigen kwaliteit te (her)ontdekken en hiermee het zelfvertrouwen op een gezond niveau te brengen. Zo leren kinderen om hun eigen denken en handelen zelf positief te beïnvloeden.


Wat houdt kindercoaching in?

Ieder kind is uniek, heeft een andere hulpvraag en daarmee een andere werkvorm nodig. Een kind sluit niet aan op de behandeling van een kindercoach, maar ik als kindercoach sluit mijn behandeling aan op het kind. Met verschillende vormen van spel (praten, luisteren, kijken en voelen) wordt het kind verder geholpen. Mijn begeleiding voor kinderen is laagdrempelig, vertrouwd, veilig en helend. 

Kindercoaching kan onder andere werken bij:
– (Faal)angst, boosheid of verdriet
– Overlijden, scheiden of ziekte
– Pestgedrag of gepest worden
– Omgang met andere kinderen
– Verlegenheid

– Leerproblemen
– Slaapproblemen
– Onzekerheid
– Stil en teruggetrokken gedrag
– Hooggevoeligheid
– Hoogbegaafdheid

Ik ben, als Renée de Kindercoach, aangesloten bij Stichting Adiona, de beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten die werkzaam zijn met en voor kinderen tot en met 17 jaar en hun opvoeders.

Als beroepsorganisatie maakt Adiona zich sterk voor gepassioneerde en deskundige kindercoaches en kinderyogadocenten die kindercoaching en kinderyoga in hun werkzaamheden toepassen.
Zo bent u verzekerd van goede en betrouwbare kindercoaching.

Meer weten? Bel of mail mij gerust!

Wilt u telefonisch contact? Dan belt u met 06 24 81 79 76,
voor contact via e-mail vult u onderstaand contactformulier in.
Mailt u direct? Vergeet dan s.v.p. niet uw telefoonnummer achter te laten.

15 + 10 =